Next Project

Kitchen Remodel & Opening to Garden A semi-open plan integrates the heart of the home in Berkeley, California

Highlights

  • Kitchen, Family Room and Dining Room integrated
  • Back of the house opened to garden and bay view
  • Kitchen incorporates design elements of formal rooms
  • Remodel within existing footprint

The clients wanted to enlarge and update the kitchen, connecting the garden with the "back of the house". In the new design, the expanded kitchen and the original dining room both connect to a small family room opening on the garden. The semi-open plan maintains distinct rooms while blurring the boundaries between formal and informal, borrowing details like beamed ceilings, walnut cabinets, polychrome tile, robust plaster elements and arched openings to enliven the remodeled rooms and create a graceful sequence of distinct spaces.